Het juiste kanaal voor uw situatie

Het juiste kanaal voor uw situatie

Of u kiest voor een houtkachel of een gashaard, u hebt een voorziening nodig voor de afvoer van (rook)gassen. Voor een houtkachel of houthaard is altijd een rookkanaal met schoorsteentrek nodig. Voor een natuurlijke trek is een uitmonding boven de nok van uw woning noodzakelijk.

Hetzelfde geldt voor gashaarden met een open verbrandingssysteem. Dit zijn gashaarden die hun verbrandingslucht uit de woonkamer halen. Ondanks de benaming “open verbrandingssysteem” kunnen deze haarden voorzien zijn van een ruit.

Gashaarden met een gesloten verbrandingssysteem maken gebruik van een concentrisch kanaal. Hierbij wordt de verbrandingslucht aangevoerd door de buitenbuis die rondom de rookgasafvoer zit. Een gashaard met gesloten systeem kunt u aansluiten op de gevel. Afhankelijk van het type gashaard dat u kiest, kan het kanaal enkele meters horizontaal worden aangelegd. Hierdoor bent u vrij om de gashaard te plaatsen waar u maar wilt.

Nieuw rookkanaal laten aanleggen

Heeft u geen rookkanaal maar wilt u toch graag een kachel of een haard? Vaak is het mogelijk om een nieuw dubbelwandig geïsoleerd rookkanaal aan te leggen in uw woning. In de meeste gevallen komen wij vooraf de situatie opnemen om te kijken of een rookkanaal in uw woning te realiseren is. Vervolgens stellen wij een heldere offerte voor u op. Informeer naar de mogelijkheden.

Renovatie van uw schoorsteenkanaal

Wilt u uw gemetselde rookkanaal laten renoveren? Dat kan met een RVS kanaalvoering. Hierbij wordt een flexibele buis door uw bestaande kanaal getrokken. Dit heeft als voordeel dat uw schoorsteenkanaal geen vocht en vuil meer kan doorlaten en beter wordt geïsoleerd. Door de betere isolatie van het kanaal heeft uw kachel of haard een beter rendement.

Geef een reactie